En epoke er over

I går formiddag kl 11 landet vi på Gardermoen, og vips så var Zanzibareventyret over for denne gang.

Akkurat da vi dro må vi innrømme at det ikke føltes så veldig vemodig. Tror det er fordi varmen og betonggulvene tærer på en høygravid kropp (og det var TUNGT å pakke ut av en hel leilighet alene), og ungene savnet pappa og venner. Og så skal jo alle de andre norske hjem i tur og orden de neste to ukene, så det blir helt tomt på Haukeland House.

Men så er det vel også fordi vi har en såpass sterk tilknytning til Tanzania, så det føles aldri som om vi drar for godt. Vi kommer nok tilbake!

Turen hjem var ganske tøff. Ungene hadde heldigvis kost seg med naboene hele dagen så jeg fikk pakket i fred, men det kjentes godt i ryggen! Verst var det likevel at jeg holdt på å ikke få komme med flyet! Jeg hadde jo sjekket og dobbeltsjekket med KLM at jeg kunne fly inntil 4 uker før termin (og for meg er det litt over 5 uker), men det jeg ikke tenkte på var at den første strekningen er operated by Precision Air selv om billetten er kjøpt via KLM. Og Precision Air vil ikke la noen som er over halvvegs i svangerskapet få fly selv om det bare var snakk om 1 1/2 time!

Jeg ble skikkelig skjelven må jeg innrømme. Hva var alternativet? Bli og føde på Zanzibar? Vente 5 uker til termin og i verste fall 2 uker til om jeg gikk maks på overtid? Deretter enda 2 uker før man kan fly igjen? Akkurat det var vi så langt fra klare for, og jeg var helt fortvilet inntil de gav seg på at dette måtte kapteinen avgjøre for deretter å la meg få lov å bli med likevel. Puh!!

Og nå er vi altså her. Jeg ligger med beina høyt og blir vartet opp av min kjære, og det er deilig! Ungene storkoser seg og akkurat nå kjenner vi at det er godt å være hjemme igjen, selv om vi har hatt det helt fantastisk på Zanzibar.

Jeg er evig takknemlig til Avd. for Internasjonalt Samarbeid på Haukeland som gav meg denne mulighetene – og til alle de flotte menneskene vi har blitt kjent med mens vi har bodd på Zanzibar. Jeg håper at dette året er noe ungene vil sette pris på og ha gode minner fra så lenge de lever.

Og vi sier jo ikke kwa heri (hadet bra) sånn egentlig. Vi sier bare BAADAYE (sees senere) 🙂

Reklamer

En tanke om “En epoke er over

  1. Tenk at året allerede har gått og tusen takk for at jeg fikk følge deres eventyr!
    Jeg innser jo nå at jeg har vært aaaaaltfor dårlig til å kommentere i løpet av tida dere var i Tanzania. Unnskyld! Men jeg har vært innom bloggen opptil flere ganger om dagen i håp om nytt innlegg..

    Nysgjerrige meg lurer dog på; dukka nøkkelen opp? Og eventuelt hvor?

    Til slutt vil jeg bare ønske både deg og familien lykke til med fødselen og den lille!
    Og igjen; takk for at jeg fikk følge dere på reisen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s